Acasă > Web design > Cum sa incepi o afacere in web design cu bani putini

Cum sa incepi o afacere in web design cu bani putini

Marele avantaj al intemeierii unei afaceri in web design este ca nu ai nevoie de nimic mai mult decat de un calculator si o conexiune web ( deoarece citesti acest site banuiesc ca ai deja aceasta conexiune). Nici macar nu ai nevoie de un website propriu, cand i-am intrebat pe clientii nostrii unde ne-au gasit, putini dintre ei se uitasera la site-ul nostru. Nici macar unul dintre ei nu s-a uitat in portofoliul nostru !

Deci, de ce anume ai nevoie? Ai nevoie de un hosting ( pentru a demonstra site-uri care sunt in progress), de un nume pentru domeniu (probabil este impreuna cu hostingul) si de o idee cum sa construiesti site-uri. Oricat nu imi place sa admit, poti construi un site rezonabil pentru majoritatea afacerilor mici folosind sursa-deschisa CMS (Solutii Manageriale de Continut) care este adeseori pre-instalata de catre hosting, daca nu doriti sa folositi aceasta sursa-deschisa CSM atunci luati in considerare Internetul Heart.

Majoritatea ofertelor CSM pot produce site-uri care sa fie prietenoase cu motoarele de cautare, asa ca nu trebuie sa te ingrijesti sa scrii chestii inteligente pentru motoarele de cautare. Tot ce trebuie sa faci atunci este sa inveti destul despre cateva din ofertele CSM ca sa fii in stare sa le configurezi designul, ar trebui sa fii in stare sa faci acest lucru citind prin site sau cu ajutorul unor carti bune.

O data ce te simti competent, este un simplu caz de a iesi pe piata si de a vorbi cu alti oameni de afaceri locali. Multi nu au un site inca, dar le-ar placea sa aiba unul, daca este destul de ieftin si usor de intretinut. Cea mai buna metoda, este de a te specializa pe un segment anume, de exemplu site-uri pentru instructorii de soferi. Altfel, deoarece barierele de intrare sunt atat de joase vei gasi ca ai multa competitie si te vei zbate sa castigi bani buni.

 1. Iulie 6th, 2010 la 15:08 | #1

  Daca tu zici ca este asa usor poate ca merita incercat… cam cat costa pentru inceput?

 2. Ciprian
  August 10th, 2010 la 00:23 | #2

  Mi se pare foarte incomplet si superficial articolul. In primul rand ai nevoie de o echipa ca sa faci treaba serioasa, trebuie sa iei in calcul foarte multe aspecte in afara de design, sau ma rog, inainte de design. In plus, SEO este cel mai important aspect al unui site, nu este deloc de neglijat.

 3. Iunie 16th, 2011 la 15:26 | #3

  O solutie si mai simpla ar fi cumpararea unei astfel de afaceri. In acest mod preiei un site, un domeniu care este vizitat de potentiali clienti, un portofoliu de proiecte realizate…

 1. Nici un trackbacks momentan.