Acasă > Oportunitati de afaceri > Salon de coafura – ce trebuie sa stii pentru o afacere de acest gen

Salon de coafura – ce trebuie sa stii pentru o afacere de acest gen

Daca tot a venit primavara, un salon de coafura pare o idee geniala pentru o afacere. Fie ca esti un stilist care isi doreste propriul salon de coafura, fie un antreprenor care doreste sa deschida o afacere legata de coafura, un salon de coafura poate fi considerat o idee buna de afacere.

Acest domeniu este intr-o continua expansiune, iar informarea asupra pasilor ce trebuie urmati pentru a deschide un salon de coafura, ar fi o miscare inteligenta. Pentru inceput, ati putea da un search pe google despre un plan de afacere pentru un salon de coafura si inspirat de ceea ce gasiti, avand propriile obiective referitoare la un salon de coafura, va puteti face o imagine despre ce ar insemna un salon de coafura.

Daca nu esti un stilist de meserie, va trebui sa-ti angajezi o echipa, pentru salonul de coafura. Dar pentru a avea un salon de coafura profesionist si o afacere de succes, trebuie sa gasesti oameni talentati in acest domeniu. Interviul pentru un salon de coafura ar trebui sa contina intrebari legate de pregatirea pentru aceasta munca de coafura, despre locurile de munca anterioare din cadrul altor saloane de coafura, si despre familiarizarea aspirantilor cu tendintele acestei industrii. Inainte de a angaja pe cineva la un salon de coafura, ar fi bine  sa existe si o proba practica, in care sa vedeti exact talentul si cunostintele persoanei respective, pe care le are in domeniu. De asemenea, un stilist care are deja clientela, ca urmare a faptului ca a lucrat anterior la un alt salon de coafura, este mult mai valoros decat cel care nu are clientii sai.

Pentru sucesul unui salon de coafura, este foarte important si aspectul pe care salonul de coafura il are. Frumusetea salonului de coafura, ii va aduce popularitate, si automat, success in acest domeniu.

Avand in vedere ca intr-un salon de coafura intra atat persoane de sex femin, cat si persoane de sex masculin, ca si proprietar al unui salon de coafura, trebuie sa fii pregatit pentru a satisface orice dorinta a clientilor. Angajatii unui salon de coafura trebui sa fie pregatiti si trebuie sa stie sa realizeze orice tip de tunsoare sau coafura, in functie de cerintele clientilor.

Avantaje ale unui salon de coafura:

 • Oamenii vor cauta intotdeauna saloanele de coafura;
 • Echipamentele de infrumusetare necesare unui salon de coafura pot fi gasite la preturi acceptabile;
 • Stilistii talentati dintr-un salon de coafura pot avea preturi mari, pentru munca de calitate ce o realizeaza;
 • Munca intr-un salon de coafura te pune in contact cu oamenii, nefiind deloc plictisitoare.

Aspect negative ale unui salon de coafura:

 • Chiar daca este un domeniu suprapopulat, gasirea de oameni talentati, care sa lucreze in salonul tau de coafura, poate necesita destul de mult timp;
 • De asemenea, formarea clientelei, pentru un salon nou de coafura, poate dura putin.
 1. Martie 20th, 2012 la 18:11 | #1

  Chiar pe vremurile de criza saloanele de coafor au fost un succes.

 2. Martie 21st, 2012 la 14:00 | #2

  au scazut si la ei vanzarile

 3. Martie 22nd, 2012 la 13:37 | #3

  Cunosc pe cineva care detine un coafor si intradevar gasirea de personal calificat este o problema pentru ca sunt putini cei care sunt foarte buni in meseria aceasta si ca sa il pregatesti necesita o investitie cam mare in domeniul acesta plus atunci cand invata poate sa iti plece si o iei de la capat.

 4. Martie 22nd, 2012 la 15:20 | #4

  Pe vremea asta fie banul puin o femeie nu poate sa stea fara sa arate maca un pic bine si aceste sfaturi sunt bune pentru ce doresc sa infinteze un salon

 1. Nici un trackbacks momentan.